Woven Heart Art Museum

Museet har skiftet navn!

6/11 2020:

Vi har skiftet navn fra Julehjertemuseet til Woven Heart Art Museum.

Hjemmesiden her har også skiftet navn fra www.julehjertemuseet.dk til www.wovenheartart.dk

Vi har i flere år brugt begge navne til samlingen, men i længden skaber det  mange misforståelser. Siden 2009 har det heddet woven heart art ,   vores unikke kunstart, for det var der,  det første gang blev anerkendt i udlandet som kunst på lige fod med andre kunstmedier som skulpturer og malerier.  

Dette er et kunstmuseum med et internationalt anerkendt unikt kunstmedie.  Lisbet Lærkes Woven heart art været med på en biennale, rejsende udstillinger, en permanent museumsudstilling, alt sammen  i udlandet for flere år siden, og med i adskillige danske og udenlandske kunstbøger og andre udgivelser, hvorfor det er en selvstændig kunstart, også her i Danmark.

 

Derfor har vi skiftet navn, så der ikke er noget at tage fejl af.

 

Mange besøgende på museet, da vi boede i Tisvildeleje, forventede at finde normale flettede julehjerter med julemotiver på, men måtte lidt frustrerede sande, at det ikke er en juleudstilling, der er ingen julemotiver på hjerterne. Det flettede hjerte bliver her i museet brugt som et kunstmedie på lige fod med et 2 dimensionelt lærred , og derfor optræder med alle mulige og umulige andre motiver på, som ikke har noget med julen at gøre. 

 

Den private samling, Woven Heart Art Museum, kommer til at bo i villa Guldborghus, som ligger i hjertet af Nykøbing Falster. Vi åbner igen, når vi er færdige med renoveringen af den bevaringsværdige villa, og når pandemien er ude af verden. Museet vil fremover blive drevet på samme måde som andre museumsudstillinger i byen, nemlig med billetbestilling på internettet.

 

Med venlig hilsen

 Woven Heart Art Museum team, Guldborghus, Nykøbing Falster

Verdens 1. Flettede hjerte i 10 stykker papir er blevet færdig!

26-03-2019
Woven heart art " Ænder ved Gundsømagle Sø" " færdigt d 21. Marts 2019 i Søborg .
Rekord- Hjertet er skabt af billedkunstner Lisbet Lærke. Kan nemmest ses lige nu på hendes instagramprofil @larklisbet. Det er en " bror" til woven heart art " Svanelunden" som hun har haft permanent udstillet siden 2012 på Izmir Book and Paper Art Museum .

Guldborghus

Vi har overtaget vores nye sted i nov 2019 og er stadig i gang med at renovere vores bevaringsværdige hus, Guldborghus´stueetage, til den private samling The Woven Heart Art Museum. Følg med i  ombygninger i planløsningen, vinduesudskiftninger, dørudskiftninger og kunstneriske renoveringer og oplev et smukt kunstnerhjem og udstillingssted blive født,  hhv i bloggen her på siden og på uge- forsidebloggen på www.guldborghus.dk . Både vinduer, døre, gulve, vægge, lofter skal have en gennemgribende overhaling, inden vi kan starte museet op igen, denne gang i nye smukkere og meget større præsentable omgivelser i Nykøbing Falster.

The Woven Heart Art Museum, (kunstmuseet Julehjertemuseet ) fortæller historien om det flettede julehjerte fra hobby til det flettede hjerte som en kunstart, og samtidigt udviklingen fra at bruge 2 stykker papir op til at bruge 10 stykker papir i flettede julehjerter med forskellige asymmetriske bag-og forsider ligesom man bruger et malerilærred,  præsteret af den danske billed- og papirkunstner, mm. Lisbet Lærke / Lisbet Lark, som er den eneste i verden, der er i stand til at fremstille Woven Heart Art.

Vi har flettede julehjerter her, du alrig havde forestillet dig kunne lade sig gøre....

Link til kommende billetbookingmuligheder/ åbningstider:  Open / Åbningstider

TV2 / LORRY kom på besøg d. 11/12 2014. Det kom der et dejligt, hyggeligt TV-indslag fra Julehjertemuseet ud af. 10-11 minutter inde i programmet:

http://www.tv2lorry.dk/sondagsmagasinet/sondagsmagasinet-18

 

Vil du se et 6-strimlet flettet hjerte helt tæt på?
Lisbet Lærke viser sit 6-strimlede flettede hjerte, "Svinedrengen" (2011) frem, et hjerte, som hun har tegnet, konstrueret klippet og flettet med forskellig for- og bagside.

"Det lille Julehjertemuseet sprænger rammer og forestillinger om, hvad et flettet hjerte er." 

Berlingske Tidende 2015

Hvad er Woven Heart Art Museum?

Lisbet Lærke´s 4 strimlede flettede julehjerte, "Peace and Harmony" med forskellig for- og bagside, der har været på rundrejse i Australien / USA i et års tid, og nu befinder sig i en privat samling.

 

 

 Velkommen til vores hjemmeside, og tak fordi du følger den.  På denne side har du hidtil kunnet følge vores frivillige arbejde med at opbygge et lille museum til den danske papirkunstner, Lisbet Lærkes avancerede, smukke, flettede hjerter, som hun opfandt i 2009-2010, nemlig de 4-6 strimlede flettede papirhjerter med forskellige asymetriske for- og bagsider. Senere, i 2014 udvikkede hun det flettede julehjerte til at omfatte 9 stykker flettet papir og stadig med forskellig for-og bagside.

Julehjertemuseet åbnede i 2014 i uge 42 i det daværende Kulturhulen, i Tisvildeleje med udstillingen "Fra 2-6". Den private samling havde åbent hvert år fra sidste weekend af oktober til og med sidste weekend inden jul.  Lisbet Lærke har haft de små kunstværker med på biennaler, censurerede udstillinger, permanente museumsudstillinger og rejsende udstillinger, men udover dette så har kunsthåndværkeren og videreudvikleren af det flettede julehjerte til en kunstart også udviklet og skabt en række geniale designs, blandt andet verdens mindste flagguirlande, som hun designede i 2015 samt andre fikse produkter fra www.designbylisbetlark.dk, som du normalt finder i museumsbutikken, en specialbutik med pynt til små juletræer, der og er lukket ned, fordi vi i stedet for håndfremstilling af julepynt bruger vore hænder på at renovere den bygning i Nykøbing Falster,  hvor vi på et tidspunkt forventer at kunne genåbne udstillingen i. 

 

Lisbet Lærke har siden 2010 været i gang med at skabe 2015- 2016 udstillingerne: "H. C. Andersen Passion",

Tegneren, papirkunstneren og julehjerte kunstneren, Lisbet Lærke er indtil nu den eneste i verden der er i stand til at skabe de skønne avancerede flettede julehjerter i 4-10 stykker papir og med ens eller forskellige assymmetriske for- og bagsider. Det var hende der i 2009-2010 fik ideen til og opfandt disse avancerede flettede  julehjerter. De måler ca. 12x13 cm eller mindre!. Da hun også medvirker i  film, er model, novelleforfatter, installationskunstner, kunstmaler, illustrator, optisk illusionist, sangskriver, tekstforfatter, julepynt designer, specialmøbeldesigner og møbelkunsthåndværker er hendes produktion af flettede julehjerter, woven heart art, begrænset og kun til udstillingsbrug.  Det tager hende op til 1/2 år - 2 år at fremstille et 6 -10 strimlet julehjerte og for et julehjerte med forskellig for- og bagside gælder det, at der er mellem 70.000.000 og 100.000.000 fejlmuligheder i hvert af hendes avancerede flettede julehjerter.

 

Lisbet Lærkes smukke flettede julehjerter, den anerkendte kunstart, Woven Heart Art,  som hun er den enste i verden, der behersker, har allerede været udstillet flere steder i udlandet. Klik ind på dette link for at se hvor:

Tidl. udstillinger

 

Inden åbningen i 2014 tog det 3 år at opbygge Julehjertemuseet, der er bygget af frivillig arbejdskraft, og skabt af dels specialdesignede montrer samt montrer lavet ud af alle mulige sjove brugte ting. Disse montrer bliver ved genåbningen af museets Woven Heart Art Museum  udskiftet med nogle professionelle udstillingsmontrer. Vi bygger fortsat videre på museet, så vi fremover vil kunne give vore besøgende en ny smuk og unik oplevelse hvert år. 1000-vis af timer er der lagt i projektet, velkommen til en ny og unik kunstoplevelse!

 

Vi glæder os til at få besøg af dig, din familie, eller dine venner, når vi genåbner Julehjertemuseet som Woven Heart Art Museum.

Velkommen til Woven Heart Art Museum.

Julehjertemuseet skifter navn

Julehjertemuseet åbner i en anden udgave end tidligere

Tidligere hed vi Julehjertemuseet

Nu hedder vi Woven Heart Art Museum